Teringin nak cube masak lepas duk ikut Master Chef Selebriti Malaysia |
BAHAN-BAHAN:
3 keping isi ikan dori
2 batang asparagus | celur
80 gm bayam cina | celur
50 gm cendawan jarum | celur
100 ml minyak zaitun
2 batang asparagus | celur
80 gm bayam cina | celur
50 gm cendawan jarum | celur
100 ml minyak zaitun
BAHAN SOS LEMON:
20 gm bawang merah
60 gm mentega tanpa garam
2 sudu kecil coffeemate
25 ml jus lemon
Garam dan lada sulah
60 gm mentega tanpa garam
2 sudu kecil coffeemate
25 ml jus lemon
Garam dan lada sulah
150 ml air panas
CARA MENYEDIAKAN:
1. Bersihkan ikan dori kemudian taburkan sedikit garam dan lada sulah, panggang sehingga masak. Ketepikan.
2. Celur cendawan jarum, asparagus dan bayam cina. Sejukkan di dalam ais batu.
3. Susun ikan yang telah siap dipanggang berselang-seli dengan sayur.
4. Untuk sos lemon, didihkan air dan masukkan mentega, coffeemate dan
jus lemon. Tambahkan garam dan lada sulah secukup rasa. Kacau sebati.
Tuangkan sos di atas ikan dan hidangkan.
http://www.sajionline.com.my/index.php/ikan-othermenu-118/1182-ikan-dori-sos-lemon.html
No comments:
Post a Comment