Hasil air tangan aku, cik nah, cik an & mak ngah =) |
250 gm Butter / 200 gm Tepung gandum / 150 gm Gula icing / 100 gm Tepung jagung / 100 gm Tepung kastard / 50 gm Susu tepung penuh krim Dutch Lady / 1 Biji telur / Esen vanila / Coklat masakan / Manik urai / Acuan bentuk aiskrim bergerigi
PUKUL butter + telur + gula icing + esen vanila = kembang
PUKUL butter + telur + gula icing + esen vanila = kembang
MASUKKAN tepung gandum + tepung jagung + tepung kastard + susu tepung = doh
CANAIKAN doh ikut kreativiti masing-masing
*aku canai 2 kali biar dapat bentuk petak-petak
TERAPKAN acuan aiskrim
BAKAR biskut selama 10 minit, 180 C
CAIRKAN coklat masakan guna kaedah double boil
CELUPKAN biskut ke dalam coklat tadi
HIASKAN dengan manik urai
CANAIKAN doh ikut kreativiti masing-masing
*aku canai 2 kali biar dapat bentuk petak-petak
TERAPKAN acuan aiskrim
BAKAR biskut selama 10 minit, 180 C
CAIRKAN coklat masakan guna kaedah double boil
CELUPKAN biskut ke dalam coklat tadi
HIASKAN dengan manik urai
ingatkan ada capur aiskrim. rupanya bentuk aiskrim. Nice biscuit
ReplyDelete@NORASIKIN
ReplyDeletehihi..bentuk je cam aiskrim. Tq kak..biskut biase je,biskut budak baru belajar..=)